Afbeelding

Verwijderen tijdelijke busafrit bij de Petrus Steenkampweg start 23 september (bewonersbrief)

Ellen van der Klei | woensdag 14 september 2022

In september ronden we de meeste werkzaamheden op de busbaan tussen de Boerlagelaan en halte Uithoorn Centrum af. Binnenkort starten we met het verwijderen van de tijdelijke busafrit van de busbaan naar de Amsterdamseweg. De bussen volgen een extra omleiding over de N201 en de Amsterdamseweg naar het busstation in Uithoorn en andersom. Omwonenden ontvingen hier 9 september een brief over met daarin onderstaande informatie over de werkzaamheden, de planning en de verwachte hinder.

Verwijderen tijdelijk busafrit bij de Petrus Steenkampweg: 23 tot en met 30 september 2022

Vrijdag 23 september starten we met het verwijderen van de busafrit en de week erna herstellen we de busbaan. Dit om de bussen vanaf 3 oktober weer over de busbaan naar het busstation te laten rijden. We halen het asfalt van de tijdelijke afrit weg, herstellen het talud en brengen keerwanden aan langs de Petrus Steenkampweg. Ook asfalteren we de busbaan weer.

Om de hinder voor omwonenden en reizigers zo kort mogelijk te houden, voeren we de werkzaamheden in een beperkte periode uit. We werken daarom iedere dag langer door en ook in het weekend: we werken van vrijdag 23 september 07.00 uur tot en met vrijdag 30 september 20.00 uur elke dag tussen 07.00 en 23.00 uur. Voor de zekerheid hebben we ook zaterdag 1 en zondag 2 oktober ingepland als reservedatum, bijvoorbeeld als het weer tegenzit of machines kapotgaan.

Hinder

Verkeer op de Petrus Steenkampweg rijdt onder begeleiding van verkeersregelaars langs de werkzaamheden via een om-en-om regeling (verkeer maakt om en om gebruik van dezelfde rijbaan). Ook verlagen we de snelheid ter hoogte van de werkzaamheden en is er meer werkverkeer aanwezig. De weggebruikers op de Amsterdamseweg en N201 komen bussen tegen, die daar normaal niet rijden.

Omwonenden ervaren mogelijk hinder van de werkzaamheden in de vorm van geluid (het weghalen van het asfalt) en lichte trillingen (het aanbrengen van zand). Er worden bouwlampen neergezet om in het donker door te werken. Verder zorgen de werkzaamheden voor hinder door geluid van machines/voertuigen. De werkzaamheden met geluidshinder voeren we op de dag uit, zodat de hinder in de avond beperkt blijft. Daarnaast is er kans op lichte stofoverlast. Dit beperken we door de werklocaties met water nat te houden.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?