Afbeelding

Wat gebeurt er in…mei?

Katja Torbijn | dinsdag 26 april 2022
Katja

Tot aan de zomer bouwen we verder aan de gecombineerde bus- en trambaan tussen de Boerlagelaan en het Spoorhuis. Op de busbaan en bij de toekomstige halte Uithoorn Centrum zijn de werkzaamheden in volle gang. Ook op andere locaties rond de toekomstige trambaan wordt gewerkt. Welke werkzaamheden vinden er plaats in mei?

Opstelterrein

Afgelopen maanden lag er grond in te klinken in het gebied tussen de N201 en halte Amstelveen Westwijk. Op deze locatie bouwen we een opstelterrein en waslocatie voor trams. De grond is inmiddels voldoende ingeklonken, dit ging sneller dan verwacht. In mei graven we daarom een deel van de grond weg. Daarnaast richten we een bouwplaats in en plaatsen we een bouwkeet.

Daarnaast starten we in de tweede week van mei met de bouw van een overkluizing van een gasleiding in dit gebied. Een overkluizing is een extra bescherming voor de gasleiding, gemaakt van beton (half mei gestort) en damwanden (al aangebracht in de zomer van 2021). Omwonenden ontvangen binnenkort een brief met informatie over deze werkzaamheden.

Spoordijk

Op de spoordijk blijft de voorbelasting bij Aan de Zoom voorlopig liggen. In mei zijn hier geen werkzaamheden.

Busbaan – Faunalaan

Eerder kondigden we al aan dat de huidige bushalte Burgemeester Kootlaan verdwijnt, en dat bij de kruising busbaan-Faunalaan nieuwe bushaltes komen (in beide richtingen). Eind mei start de aanleg van de bushalte aan de kant van de Koekoek: voor de bussen richting Aalsmeer. Verkeer rond de kruising krijgt te maken met verkeersmaatregelen. De halte is vanaf augustus in gebruik. Voor de bushalte aan de andere kant – ter hoogte van de J.P. Sweelinckweg – starten de werkzaamheden in de zomer.

Busstation

Eind april starten we met het vernieuwen van de busperrons op het busstation. In meerdere fases richten we de busperrons opnieuw in. Ook bouwen we een nieuwe, tweelaagse fietsenstalling en verdwijnt de stalling aan de kant van de Boerlagelaan tijdelijk. De bouw van de tramhalte op het busstation start na de zomer. Meer informatie over deze werkzaamheden leest u in dit nieuwsbericht.

Busbaan Boerlagelaan-halte Uithoorn Centrum

Afgelopen maand zijn de geluidschermen langs de busbaan geplaatst. Komende maand ronden we de werkzaamheden aan de geluidschermen af en gaan we binnen de geluidschermen verder met de aanleg van de trambaan. In mei brengen we de spoorstaven en de eerste wissels aan en gaan we verder met het aanbrengen van alle kabels en leidingen aan die nodig zijn om de tram te laten rijden. Op het viaduct over de Amsterdamseweg is inmiddels goed zichtbaar waar de sporen komen te liggen.

Halte Uithoorn Centrum

Komende maand werken we verder aan de bouw van de tramhalte Uithoorn Centrum. Die halte krijgt in mei verder vorm, de contouren van het tramperron zijn al duidelijk zichtbaar. Dan brengen we het straatwerk aan en plaatsen we het meubilair, de bebording en de verschillende installaties op het perron. De bekleding van de keerwanden met stenen gaat ook in mei verder, net als de werkzaamheden op de nieuwe parkeerplaats.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

18 mei 2022 | 19:05

Bert Jurgens

Ik heb een vraag over het verplaatsen van de bushalte Burgemeester Kootlaan naar de faunalaan.
Als ik het goed begrijp dan gaat de bushalte richting Aalsmeer in Augustus in gebruik en de andere kant op pas ergens in Oktober!
Dus s ‘morgens kun je hier wel opstappen maar als je s ‘avonds teruggaat kun je hier tijdelijk niet uitstappen, dus dan moet je vanaf het busstation teruglopen om je vervoermiddel op halen!
Is het dan niet handiger om deze halte pas in gebruik nemen zodra beide haltes gereed zijn, i.v.m. het gebruiksgemak voor de reizigers?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Katja Torbijn
19 mei 2022 | 08:14

Katja Torbijn

Hallo Bert,
Het antwoord op jouw vraag is wat ingewikkeld om hier beknopt toe te lichten. We werken op dit moment aan een uitgebreide toelichting over het verplaatsen van de bushaltes in relatie tot de planning van de werkzaamheden. Deze verwachten we volgende week op de website te publiceren, omwonenden van de kruising bushalte/Faunalaan ontvangen hier volgende week ook een brief over. Ik verwacht dat deze je vraag beantwoorden. Ik kan wel vast vertellen dat het niet nodig is om om vanaf het busstation terug te lopen. Groet, Katja

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?