Afbeelding

Werkzaamheden bij Wederik vandaag tijdelijk stilgelegd

Katja Torbijn | donderdag 6 oktober 2022
Katja

Op dit moment voeren we werkzaamheden uit in de bocht van de spoordijk: we brengen damwanden aan en verbreden en verdiepen de bestaande watergang. Vandaag verliepen de werkzaamheden niet volgens plan en zijn daarom tijdelijk stilgelegd.

Wat is er gebeurd?

Vanmorgen was Dura Vermeer bezig met het uit de sloot scheppen van bagger. Hiervoor werd het waterpeil tijdelijk verlaagd tot een niveau waarbij de werkzaamheden op een goede manier uitgevoerd konden worden en de aanwezige vissen voldoende ruimte hadden om te zwemmen . Helaas is de pomp om het water af te voeren per ongeluk te hoog gezet, waardoor de sloot gedeeltelijk droog kwam te staan en er te weinig leefruimte voor de vissen overbleef. Omwonenden zagen dit en belden zowel Dura Vermeer als de Dierenambulance. Nadat Dura Vermeer direct water terug de watergang in gepompt heeft, hebben we de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd. De vissen zijn verplaatst naar een ander deel van de watergang, bijna alle vissen hebben het overleefd.

Hoe nu verder?

Voor het uitvoeren van werkzaamheden aan de watergang (of natuur in het algemeen) gebruikt Dura Vermeer speciale werkprotocollen. Daarnaast is er een vaste ecoloog bij het project betrokken. De ecoloog heeft eerder vanmiddag afspraken gemaakt met de Dierenambulance over het vervolg van de werkzaamheden, deze gaan verder onder haar toezicht. Om te voorkomen dat een dergelijke situatie zich opnieuw voordoet, gaat Dura Vermeer opnieuw in gesprek met haar medewerkers en onderaannemers om de werkprotocollen nogmaals door te nemen en te bespreken hoe de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden voor mensen, dieren en planten op en rond de bouwplaats. Bij deze zogenaamde toolboxbijeenkomsten is ook de ecoloog betrokken.

We vinden het erg vervelend wat er gebeurd is en bieden hier als project onze excuses voor aan. Ook bedanken we de omwonenden voor hun oplettendheid en snelle handelen, waardoor wij snel ter plaatse konden reageren.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?