
Foto-update
Het is deze week ‘technisch weer’, zoals we dat noemen: mooi, zonnig weer, heerlijk om naar buiten te gaan. Dat dacht ook onze fotograaf Jorrit Lousberg, die afgelopen maandag weer een reportage maakte van de voortgang van de bouw. De beelden vind je in het fotoalbum.
Vond u dit artikel nuttig?
van de mensen vonden dit nuttig.
Heeft u vragen? Stel ze hier.
Aron
Oja, en kunnen jullie van de projectorganisatie, het ontwerpteam en de bouwer even noteren dat olijfgroen de minst opvallende groensoort is tussen Hollandse vegetatie, en niet donkergroen. Zodat het voortaan niet nog eens gebeurt.
In Amstelveen zijn enkele hekwerken in dezelfde kleur neergezet en het ziet er echt niet uit vergeleken met de oude (wel olijfgroene). Als jullie dat noteren zal ik m’n mond wel houden over de 50 verschillende tinten grijs die gebruikt worden voor het R-netmerk… (GVB-abri-grijs, Gemeente Amsterdam-palen-grijs, R-net-meubilair-grijs).
Schrijf een reactieKatja Torbijn
Hallo Aron, bedankt voor je suggestie, ik heb het doorgegeven! Groet, Katja
Schrijf een reactieMitchel
@Aron De abri’s zijn in opdracht van JCDecaux voor de gemeente Amsterdam ontworpen en bevatten geen elementen van vervoerders. Los van wat die zelf in de houders ophangen natuurlijk. Naar mijn weten heeft de kleur van de abri’s ook niks met GVB te maken. Ze sluiten wel aan bij veel van het overige straatmeubilair in Amsterdam (mupi’s, afvalbakken, hekwerk, nieuwe bovenleidingmasten, etc.).
R-net is inmiddels gefragmenteerd en verwaterd. Vervoerders willen liever hun eigen huisstijl en identiteit behouden. De Vervoersregio en Metropoolregio Rotterdam-Den Haag hebben blijkbaar niet genoeg gewicht en middelen om een huisstijl af te dwingen en in stand te houden. Of het heeft geen echte prioriteit. Geen idee waarom het Utrecht (U-OV) en NS/ProRail wel lukt.
Schrijf een reactieAron
Die geluidswallen zijn wel heel extreem, vooral tussen Aan de Zoom en Randweg. Ik vraag me af of die ‘bezorgde bewoners’ er wel blij mee zijn als het allemaal af is. Een geluidwal staat er altijd, terwijl een moderne tram maximaal eens per 5 minuten langskomt en op een gras- of ballastbaan vrij stil is. Op het rechte stuk daar ook nog eens zo’n snelheid dat er daar van echte inkijk geen sprake kan zijn.
Uitkijken op iets dat 98% van de tijd ‘s zomers een begroeid bloemenveld is met daarachter een stukje vrij uitzicht totaan de volgende buurt lijkt me toch prettiger dan zo’n permanente minder natuurvriendelijke hederawand. Weet dus waar je aan begint als je de bezorgde buur uit begint te hangen.
Maar wie ben ik.
Schrijf een reactieJ.M.Faulhjaber
Katja, wil je de fotograaf vragen alle foto’,s van een heel korte plaatsbepaling te voorzien. Dat zou voor nu en later heel handig zijn.
Schrijf een reactieLos daarvan: mijn compliment voor het geweldige werk, de fotograaf en jouw maandenlange berichtgeving. Fantastisch !!!
Katja Torbijn
Bedankt voor het compliment, fijn om te horen! We zullen de locatie erbij zetten voor de toekomst. Groet, Katja
Schrijf een reactie