Afbeelding

Kom je langs tijdens de Dag van de Bouw?

Katja Torbijn | donderdag 19 mei 2022
Katja

Op zaterdag 18 juni opent de Uithoornlijn haar deuren. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom een kijkje te komen achter de bouwhekken. Medewerkers van de projectorganisatie en aannemer Dura Vermeer laten u graag zien welke werkzaamheden we uitvoeren en hoe de tramlijn er straks uitziet. Ook beantwoorden ze graag uw vragen over het project.

Programma

We nodigen u van harte uit op één van de drie locaties waar we op dit moment aan het werk zijn:

Op de parkeerplaats nabij halte Uithoorn Centrum (Stationsstraat)
Vanaf de parkeerplaats heeft u een goed uitzicht op de tramhalte die hier in aanbouw is. Daarnaast ziet u de aanleg van de tramsporen en de vernieuwing van de parkeerplaats zelf. Ook ons mobiele informatiepunt vindt u op deze locatie terug. Kinderen kunnen hier als echte bouwvakker op de foto.

Naast het viaduct over de Amsterdamseweg
Vanaf het braakliggende terrein naast het viaduct over de Amsterdamseweg heeft u prachtig zicht op de werkzaamheden die we op dit moment op de busbaan uitvoeren. U kunt niet alleen de werkzaamheden op het viaduct aanschouwen, maar ook de trambaan in wording en de nieuwe geluidschermen bekijken.

Op de bouwhub, het bouwterrein tussen de Randweg en de N201
Direct naast het bouwterrein verreist in het najaar het viaduct over de N201. De eerste voorbereidingen zijn al zichtbaar. We nemen u mee het talud op, vanwaar u neerkijkt op de N201 en zicht heeft op het opstelterrein. Op de bouwhub geven we korte workshops over de dode hoek van onze bouwvrachtwagens. Er is een knutselterras, u kunt onder andere de Bieslookbruggen (die hier tijdelijk opgeslagen liggen) en de wokkels voor windenergie bekijken.

Fietsspeurtocht langs de tramlijn
Naast bovengenoemde locaties werken we op meer locaties aan de nieuwe tramlijn. Langs al die punten zetten we een fiets- of wandeltocht uit. Deze kunt u downloaden via onderstaande button, of zaterdag ophalen op één van drie bemenste locaties. Bij iedere stopplek vindt u een korte toelichting op de werkzaamheden. Speciaal kinderen maakten we een quiz (voor de oudere kinderen) en een bingo (voor de jongere kinderen). De antwoorden plaatsen we volgende week hier op de website.

Praktisch

Kinderen zijn (onder begeleiding van een volwassene) van harte welkom! We verzoeken iedereen om lopend of met de fiets naar de Dag van de Bouw te komen. U kunt zelfstandig tussen de verschillende locaties verplaatsen, er is geen vast programma. U bezoekt een bouwterrein. Trek daarom stevige schoenen aan. Het terrein is helaas niet geschikt voor kinderwagens.

Aanmelden

Aanmelden voor de Dag van de Bouw is niet nodig.

Meer informatie

Via deze website en onze sociale media houden we u op de hoogte van het programma. Ook als de Dag van de Bouw, bijvoorbeeld door heel slecht weer, niet doorgaat, vindt u dat terug op de verschillende kanalen. Heeft u vragen? Mail dan naar info@uithoornlijn.nl, bel, SMS of Whatsapp naar 06-3872 7942 of stuur ons een DM.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

1 juni 2022 | 12:06

Piet Geertsema

Ik heb begrepen dat er klimop tegen de geluidsschermen gaat groeien. Als dat klopt, wanneer wordt de klimop geplant of gezaaid?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
1 juni 2022 | 17:35

Marije Mooij

Beste Piet, dank voor je vraag. Niet alle klimop wordt gelijktijdig geplant om de simpele reden dat niet alle geluidschermen op hetzelfde moment worden neergezet. Daarnaast wordt alle beplanting voor de Uithoorlijn aangebracht in het daarvoor geschikte plantseizoen (voorjaar of najaar). Heb je een specifieke locatie waarvoor je deze vraag stelt? Zo ja, dan hoor ik graag welke locatie dit is zodat ik je gerichter kan informeren. Mvg, Marije

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?