Afbeelding

Opening: tweede deel van de gecombineerde bus-/trambaan vanaf 9 juli weer in gebruik

Stephanie Versteeg | vrijdag 7 juli 2023
Stephanie

Vanaf aanstaande zondag – 9 juli – is de gecombineerde bus-/trambaan tussen de Boerlagelaan en de Faunalaan gereed voor de komst van de tram en rijden er weer bussen over dat deel van de busbaan. Een belangrijke mijlpaal in het voltooien van de Uithoornlijn. Eerder deze maand reed de eerste testbus het traject af en met succes!

Vanaf oktober 2022 legde Dura Vermeer ruim 780 meter trambaan aan tussen de Faunalaan en de Boerlagelaan, bouwde een nieuwe tramhalte: halte Uithoorn Station en verplaatste de bestaande bushaltes bij de Burgemeester Kootlaan naar de Faunalaan. Ook plaatste de aannemer geluidschermen en werd het viaduct Zijdelweg voorzien van een nieuw en dunner brugdek.

Gecombineerde bus-/trambaan tussen de eindhalte en Faunalaan

Vorig jaar werd al het eerste gedeelte – tussen de eindhalte Uithoorn Centrum en het busstation – van de gecombineerde bus-/trambaan afgerond. Die werkzaamheden duurden van 3 januari tot 30 september 2022. Vanaf 3 oktober 2022 bouwden we het tweede deel van de bestaande busbaan – tussen de Faunalaan en het busstation – om naar een gecombineerde bus-/trambaan. Bussen reden in deze periode tijdelijk een andere route.

Afrondende werkzaamheden Zijdelweg

De werkzaamheden aan de tunnelbak in de Zijdelweg zijn in tegenstelling tot de ombouw van een vlakke busbaan een stuk complexer. Zo loopt bijvoorbeeld de ondergrond in de onderdoorgang af en daardoor is het ingieten – het vastmaken met lijm – van de sporen een grote uitdaging. Aan dit gedeelte van de gecombineerde bus-/trambaan volgen de komende periode nog afrondende werkzaamheden. Tot die tijd en daarna kunnen de bussen er gewoon gebruik van maken. Lees hier het artikel over de afrondende werkzaamheden.

We blikken terug op de verschillende werkzaamheden op de busbaan in dit foto-album:

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?