Afbeelding

Werkzaamheden opstelterrein (bewonersbrief)

Stephanie Versteeg | maandag 5 juni 2023
Stephanie

De afgelopen maanden werkten we aan de aanleg van het opstelterrein, het viaduct over de N201 en samen met GVB aan de washal. In juni sluiten we het nieuw gebouwde hoofdspoor en opstelterrein van de Uithoornlijn aan op het bestaande spoor en opstelterrein in Amstelveen. Omwonenden ontvingen vorige week een brief met daarin onderstaande informatie over de werkzaamheden.

Aansluiten Uithoornlijn op Amstelveenlijn: vrijdag 9 juni tot en met maandag 19 juni 2023

In een periode van 10 dagen sluiten we de nieuwe Uithoornlijn aan op de bestaande Amstelveenlijn. Dit houdt in dat we het doorgaande hoofdspoor, beide opstelterreinen en alle systemen met elkaar verbinden. We voeren deze werkzaamheden uit van vrijdag 9 juni 18.00 uur tot en met maandag 19 juni 07.00 uur.

Hinder voor omwonenden

We werken deze periode 24 uur per dag door. Direct omwonenden kunnen zowel overdag als in de nacht geluid- en lichthinder ondervinden van de werkzaamheden. We treffen maatregelen om die hinder zoveel mogelijk te beperken. Werkzaamheden die veel geluid geven, plannen we zoveel mogelijk overdag. Daarnaast stellen we de bouwlampen zo af, dat deze alleen op de werkzaamheden schijnen.

Hinder voor weggebruikers

Het bouwverkeer bereikt het werkterrein via de tijdelijke afrit op de N201 en verlaat het gebied via de N521 ter hoogte van de Zijdelweg 3 in Uithoorn. Van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni en van zaterdag 17 op zondag 18 juni vinden ’s nachts testen plaats waarbij spanning op de bovenleiding komt te staan. Om deze testen veilig uit te voeren vinden ze tussen 00.30 en 05.00 uur plaats en wordt het verkeer op de J.C. van Hattumweg door verkeersregelaars tijdelijk stopgezet.

Hinder voor ov-reizigers

De bovengenoemde werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het openbaar vervoer. Echter vinden in Amstelveen in dezelfde periode ook werkzaamheden plaats voor de verbreding van de A9. Om die reden rijdt lijn 25 op zaterdag 17 en zondag 18 juni vanaf Amsterdam Zuid niet verder dan halte Oranjebaan (Stadshart Amstelveen). Kijk voor de actuele (reis)informatie op www.gvb.nl.

Testperiode Uithoornlijn

Nadat het hoofdspoor, beide opstelterreinen en de systemen met elkaar zijn verbonden start de testperiode voor de Uithoornlijn. Deze periode duurt van zomer 2023 tot en met zomer 2024, waarbij ook tijd is ingepland voor werkzaamheden die tijdens de testperiode naar voren komen. U ontvangt hierover binnenkort meer informatie via onder andere een bewonersbrief.

 

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

14 juni 2023 | 18:55

L.Kersing

Welke haltes krijgt Uithoorn?
Vraag 2: krijgt Uithoorn nu ook weer een verbinding naar het CS Amsterdam?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
15 juni 2023 | 08:06

Stephanie Versteeg

De tramhaltes in Uithoorn zijn: Uithoorn Centrum, Uithoorn Station en halte Aan de Zoom. De tram rijdt vanaf daar richting Amsterdam Zuid. Wat in Amsterdam de eindhalte wordt, is nog niet bekend. Momenteel werken de vervoerders de nieuwe vervoersplannen uit waarbij ook het inpassen van de nieuwe tramlijn wordt uitgewerkt. Als de vervoersplannen definitief zijn melden we dit op onze website.

Schrijf een reactie
+1
5 juni 2023 | 17:59

janp32151@gmail.com

Kunnen jullie wat aan de herrie doen van de rails als er een auto overheen gaat op het kruispunt Boerlagelaan busstation ?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marije Mooij
6 juni 2023 | 08:43

Marije Mooij

Het geluid wat je hoort wordt inderdaad veroorzaakt door autobanden die over de stalen spoorstaven rijden. Dit is ‘normaal’ geluid voor een locatie waar gemotoriseerd verkeer een trambaan kruist, helaas is het niet mogelijk dit geluid te verminderen.

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?