Afbeelding

Hekwerk bij halte Aan de Zoom

Stephanie Versteeg | vrijdag 5 april 2024
Stephanie

Bij halte Aan de Zoom is het hekwerk tussen de fietsenstallingen en de watergang sinds begin dit jaar voorzien van een doek. Dit bouwhekdoek is als tijdelijke oplossing aangebracht nadat meerdere omwonenden meldingen maakten over een vervelend fluitend geluid, wat het hekwerk onder bepaalde weersomstandigheden bleek te veroorzaken. Aankomende week vervangen we het doek voor windgeleiders.

Begin dit jaar ontvingen we meldingen van omwonenden langs de Faunalaan, dat bij harde wind een fluitend geluid hoorbaar was. De afgelopen periode onderzochten we de oorzaak van én een mogelijke oplossing voor dit fluitend geluid. De oorzaak bleek de combinatie van harde wind uit een bepaalde hoek en de verticale spijlen in het hekwerk. Om dit fluitend geluid zo snel mogelijk weg te nemen, is een tijdelijk doek tussen de spijlen aangebracht. Dit bleek te werken, het fluitend geluid is daarna niet meer gehoord.

Mogelijke oplossing

De tijdelijke oplossing werkt, maar om te komen tot een definitieve oplossing is er contact opgenomen met de leverancier van het hekwerk. Zij denken dat het geluid inderdaad wordt veroorzaakt door de verticale spijlen van het hekwerk, vandaar dat de leverancier heeft voorgesteld een soort windgeleiders aan de spijlen van het hekwerk te bevestigen. De windgeleiders worden aan de zijde van de watergang bevestigd, wat er voor zou moeten zorgen dat de wind geen geluid meer kan produceren.

Plaatsing windgeleiders

Aankomende week wordt het tijdelijke doek verwijderd en de windgeleiders aangebracht. We hopen dat daarmee het fluitend geluid niet meer ontstaat en dat het probleem hiermee verholpen is. Omwonenden die een melding hebben gemaakt, zijn hier specifiek over geïnformeerd en gevraagd om ons opnieuw te informeren als ze het geluid opnieuw horen.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

14 juni 2024 | 07:31

Bastien

The VRA says that buses 347/348 will be cancelled so that the buses will not compete with tram line 25. But the VRA are introducing a new bus 178 to run eight times an hour from Amsterdam Zuid to Amstelveen Poortwachter. This will compete with the tram line between Amsterdam Zuid and Amstelveen Poortwachter, this contradicts the reasoning for cancelling the buses 347 and 348. This means that the only areas not supported by the new tram 25 and the new bus 178 are the five bus stops in Uithoorn. The VRA should simply extend the new bus 178 only five more stops from Amstelveen Poortwachter to Uithoorn Busstation.

https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/lokaal/verkeer-en-vervoer/1014793/houd-bus-347-en-verleng-nieuwe-buslijn-178-naar-uithoorn

Schrijf een reactie
0
+1
5 april 2024 | 11:47

van den Eng

Destijds geen melding van gemaakt maar wel gehoord. Het geluid was zeer prominent aanwezig. Ik dacht voordat ik dit artikel las, dat het van de bovenleidingen kwam. Fijn dat de oorzaak bekend en verholpen is. Ik heb het fluitende geluid al geruime tijd niet meer gehoord, dus de bouwhekdoeken lijken te werken. Hopelijk doen de windgeleiders ook hun werk. Hartelijk bedankt!

Schrijf een reactie
0
+1
Wil u dit bericht delen?