Afbeelding

Symbolisch overdrachtsmoment voor de Uithoornlijn in bijzijn van alle beheerders

Stephanie Versteeg | dinsdag 19 maart 2024
Stephanie

Met het gezamenlijk leggen van een puzzel is de overdracht van het beheer en onderhoud aan de verschillende beheerders van de Uithoornlijn symbolisch ingeluid. Dit moment markeert tevens de start van de laatste testfase voordat de Uithoornlijn deze zomer in exploitatie gaat. Beheerders GVB RIB, GVB Exploitatie, GVB Activa, gemeente Uithoorn, gemeente Amstelveen, provincie Noord-Holland en Waternet legden de puzzel op maandag 18 maart 2024.

Alex Colthoff, adjunct-directeur van de Vervoerregio Amsterdam, verwelkomde alle aanwezigen bij het Spoorhuis in Uithoorn. Waarna op de naastgelegen halte Uithoorn Centrum een vertegenwoordiger van iedere beheerder een puzzelstuk legde, waarmee samen de Uithoornlijn werd gevormd. Marieke Hietbrink, projectmanager van de gemeente Amsterdam, reikte de puzzelstukken uit: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor het project waar we met z’n alle trots op mogen zijn.”

De komende maanden werken alle betrokken partijen samen toe naar de exploitatie op zondag 21 juli 2024. Het moment waarop de Amstelveenlijn en Uithoornlijn samen lijn 25 vormen, de hoogwaardige verbinding tussen Uithoorn en Amsterdam Zuid.

©Sanne Couprie, photocouprie.com

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

19 maart 2024 | 23:42

Anoniem

Ach arme stakkers heiligboontje het kindje van de vra

Schrijf een reactie
0
+1
19 maart 2024 | 17:46

Amsterdammer

Leuk om te zien dat na Amstelveen nu ook in Uithoorn de Amsterdamse Andreaskruisen fier op de haltes prijken.

Schrijf een reactie
0
+1
19 maart 2024 | 16:58

B. Zwager

Wanneer wordt er proef gereden met passagiers en wanneer vindt het veiligheidsonderzoek met vrijwilligers plaats ?
A la de Noord Zuidlijn, nog geen tram gezien, maar wel nieuwsgierig !! Cab ride nieuwe tracé ?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Stephanie Versteeg
19 maart 2024 | 18:07

Stephanie Versteeg

Beste B. Zwager, dank voor je bericht. In principe zijn alle testritten zonder passagiers. Dat heeft ermee te maken dat GVB eerst tot de zomer al het trampersoneel opleidt. Mocht er toch, voordat de tram in exploitatie gaat, een gelegenheid zijn dan laten we dit weten via onze kanalen. Verder worden er geen grootschalige (ondergrondse) ontruimingsoefening gesimuleerd, zoals bij de Noord-Zuidlijn het geval was. Omdat de Uithoornlijn een bovengrondse, verlengde tramlijn is, is dit niet aan de orde. Groeten, Stephanie

Schrijf een reactie
+1
Wil u dit bericht delen?