Afbeelding

Veelgestelde vraag: “Hebben jullie last van de huidige markt?”

Katja Torbijn | donderdag 16 september 2021
Katja

De bouwsector is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Niet zo gek dat we de vraag kregen of wij als project Uithoornlijn last hebben van ontwikkelingen, zoals krapte, in de huidige markt. Op dit moment is Dura Vermeer volop bezig met de inkoop van het materiaal dat nodig is voor de bouw van de Uithoornlijn. Een aantal materialen komt uit het buitenland, soms is er zelfs een tekort in de wereld. Hout, staal en bijvoorbeeld computerchips zijn daardoor lastiger te verkrijgen. Ook als Uithoornlijn hebben we hiermee te maken.

De inkoop van damwanden, nodig ter versteviging van de grond onder de trambaan, maakt duidelijk dat niet alles zeker is of wellicht op het laatste moment anders loopt dan we dachten. Dat vinden we erg vervelend, we willen u graag tijdig informeren over de planning van de werkzaamheden. Door deze materiaalkrapte is het soms onzeker of we de planning ook daadwerkelijk halen. We streven ernaar de werkzaamheden goed en op tijd te communiceren. Toch kan het zijn dat we terug moeten komen op een eerdere planning. Dit is helaas overmacht. Uiteraard communiceren we dat direct als dit zich voordoet.

Onderzoeken

Binnenkort starten de werkzaamheden bij de Hoofdtocht en Randweg en bij de halte Uithoorn Centrum/Spoorhuis. Begin 2022 starten de werkzaamheden officieel. Ondertussen werken we achter de schermen aan de voorbereidingen daarvan en komen er nog zaken aan het licht die we nog moeten onderzoeken. Dat betekent dat we soms ergens een meting uitvoeren of een proefsleuf graven. Als dat tot een afsluiting leidt van bijvoorbeeld de spoordijk of een straat laten wij dat vooraf hier op de site, in de BouwApp en op Facebook weten. Daarnaast kunt u zicht onderaan deze website aanmelden voor een automatische notificatie per mail als wij een nieuwsbericht publiceren.

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Heeft u vragen? Stel ze hier.

Wil u dit bericht delen?